Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het leven, opdat gij leeft, gij en uw nageslacht. (Deuteronomium 30: 19)
< Terug

DO012 The Silent SCream

We hebben deze 28 min. docu kwalitatief verbeterd en op breedbeeld formaat gezet. Het is een oude EO uitzending uit 1985. Door deze docu hebben Bert en Willy Dorenbos de Stichting Schreeuw om Leven opgericht. Deze docu is nergens meer te verkrijgen.

In de film komt het scherm van een Ultrageluidtoestel in beeld, waarop een nog niet geboren kind van ca. 12 weken (=3 maanden) te zien is. Wie voor het eerst een ultrageluidbeeld ziet, heeft grote moeite met het onderscheiden van wat er op het scherm te zien valt. Daarom kan men het best eerst een foto bestuderen en aan het publiek laten zien, waarop men dan precies kan aangeven waar het hoofdje van het kind ligt, waar de mond, waar het hartje, wat de armen en beentjes zijn. Als men dan de film ziet, weet men waar men kijken moet. Verder kan men bij de inleiding iets zeggen over de inhoud van de film. Men ziet in de eerste plaats dat een ongeboren kind van 3 maanden er uitzie als een klein mensje en niet een hoopje slijm is. Men ziet dat het kind regelmatig beweegt met mond, armen en benen. Men ziet dat het erg onrustig wordt en dat het hartje bijna twee keer zo hard gaat slaan, als het apparaat van de aborteur in de beschermende ruimte van de baarmoeder binnenkomt. En als het met de zuigapparatuur in aanraking komt, waarmee het aan stukken wordt gescheurd, ziet men de mond van het kind wij open staan alsof het schreeuwt, een stille schreeuw die niemand hoort. Een EO uitgave van 1985, maar helaas nog steeds actueel.