< Terug

DIE TREIN - Bert Dorenbos - Nederlandse versie

32 keer bekeken (downloaden kan op vimeo.com)

Deze documentaire zal worden uitgezonden op Family7 (family7.nl/kijken) op 4 mei om 20:16 uur, en zal worden voorafgegaan door de film ’Sing a Little Louder’ om 20:04 uur.
Kijk ’Sing a Little Louder’ op brinktv.com

In de documentaire DIÉ TREIN brengen drs. L.P. Dorenbos, voorzitter van de Stichting Schreeuw om Leven en Brad M. Mattes, voorzitter van pro life organisatie Life Issues Institute in Cincinnatti in Ohio Amerika en President van de International Right to Life Federation een bezoek aan het concentratie kamp Westerbork in Nederland.

We leven nu al meer dan 70 jaar in vrede en veiligheid sinds 5 mei 1945. L.P. Dorenbos werd geboren op 21 juni 1942 in Assen en maakte het staartje van de oorlog mee. Ik zie me nog de Canadezen helpen met mijn schepje het kleine stroompje dempen omdat het bruggetje dat opgeblazen werd door de terugtrekkende Duitse troepen. Ik zie de enorm grote gaarkeuken op de achter bij ons op de Zandweg van het naar Groningen oprukkende bevrijdingsleger. We kregen heerlijke chocolade en andere lekkere dingen van de soldaten. Wij woonden vlak bij de spoorbaan die van concentratiekamp Westerbork via Assen richting Auschwitz voerde.

‘DIÉ TREIN’ enkele reis Auschwitz

Concentratiekamp Westerbork lag op schootsafstand van Assen, slechts vijf kilometer verder. Vandaar werden met 97 treinen vervolgens meer dan honderdduizend Joden en andere gevangenen enkele reis Auschwitz langs station Assen afgevoerd. Ik heb daar langs de spoorlijn vlak bij ons huis gestaan. Mijn moeder reageerde ongemakkelijk als ik later weer over ‘dié trein’ begon. Elke dinsdagmorgen om één uur rangeerde 'dié trein' met duizend Joodse mensen voor ons huis. Mevrouw Wezeman die bij ons in de Middenstraat woonde, stond daar op een dag ook bij de spoorbaan met haar kindertjes toen haar man in 'dié trein' zat. Ze probeerde nog een laatste glimp van hem op te vangen.

‘DIÉ TREIN’ nu enkele reis abortuskliniek

Brad Mattes en ik staan samen in het concentratie kamp Westerbork en ontkomen niet aan de gedachte, vanuit onze roeping voor het ongeboren leven, dat vandaag 'die trein' nog steeds afgeladen af en aan rijdt met ongewenste kinderen enkele reis abortuskliniek zonder dat ook maar geprobeerd wordt deze abortus-treinen te stoppen. Boze mensen weigeren om in te zien dat als je begint sommige mensen geboren of ongeboren als ongewenst te beschouwen je de oorlog laat voortduren. HEERE, ontferm U over ons. Wie heeft grotere liefde dan hij die zijn leven inzet voor zijn vrienden, zegt Jezus en roept ons op dat toe te passen. Wij weten ons geroepen op te komen voor het ongeboren kind dat schreeuwend om leven in de moederschoot dreigt afgevoerd te worden enkele reis abortuskliniek.

Schreeuw om Leven

Meer dan dertig jaar geleden zijn we geroepen voor ons werk voor de Stichting Schreeuw om Leven, om de waarheid en de liefde van God toe te passen op alle terreinen van het leven. We zagen in de film ‘The Silent Scream’, ‘De Stille Schreeuw’, het nog ongeboren kindje wegvluchten voor de moordende tang van de aborteur. We zagen de stille schreeuw van het kindje op het beeld toen het zijn mondje wijd open deed, omdat het zich bedreigd voelde in zijn leven. Schreeuw om Leven ontstond. En met steeds intensere inzet en meer overtuiging mogen we ons inzetten in de strijd voor het leven, voor de ongeboren kinderen maar ook voor de geboren kinderen waarvan er steeds meer na de geboorte ongewenst blijken te zijn met zoveel huiselijk geweld en toenemende echtscheidingen. We willen de waarheid en de liefde van God toepassen op alle terreinen van het leven. Moeder Teresa zei bij de uitreiking van haar Nobelprijs voor de vrede dat door abortus de Derde Wereld oorlog in de moederschoot woedt met elke hartslag een slachtoffer, nu al bijna 1.5 miljard.