< Terug

Hinnom Vallei - Jeruzalem: De Stad in de Vallei?

1754 keer bekeken (downloaden kan op vimeo.com)

De Hinnom-vallei in Jeruzalem schreeuwt nog steeds de verhalen van Leven, Dood, Hel en Verlossing uit. We bestrijken de drie valleien van Jeruzalem, Gods oorspronkelijke plan voor deze vallei als grens tussen Juda en Benjamin, het gebruik ervan voor het offeren van kinderen aan de god Moloch, hoe het synoniem werd met de hel, het gebruik ervan om water uit Bethlehem en zijn bestemming vandaag en in de toekomst over te brengen, en de les die het voor ons allen draagt.

In deel 1, Root Source tours introduceert Jeruzalem aan u, niet als de stad van drie belangrijke heuvels, maar als de stad van drie belangrijke valleien.  

In deel 2 laten we je zien hoe God deze vallei tot een vallei heeft gemaakt waarin het leven stroomde, zoals het is ontworpen om de grens tussen de stam van Juda, Benjamin en Jeruzalem vast te stellen.

In deel 3 vertellen we het huiveringwekkende verhaal van de waarheid waar kinderen werden opgeofferd (door het vuur) aan de god Moloch in wat de vallei van de dood werd. We verkennen ook Gods antwoord in een bijna onbegrijpelijke uitspraak over deze plaats. 

In deel 4 beschrijven we hoe de vallei werd gebruikt als het Griekse en Hebreeuwse woord voor hel: Gehenna en Gehinnom respectievelijk.

In deel 5 vertellen we het weinig bekende verhaal van zuiver water dat meer dan 2000 jaar geleden consequent door de Hinnom-vallei stroomde, van Bethlehem naar de tempel. 

In ons afsluitende deel 6 vertellen we een verhaal van vandaag, Gods beloften voor de toekomst van deze vallei in Jeremia 31 en 32, en waarom we niets weten over de persoon voor wie deze vallei is genoemd.

Bron: Root Source Tours

Met dank aan IsraëlCNN:
https://israelcnn.com/video/documentaries/289499922