Nieuwsarchief


Een groot man ging heen.

Een groot man ging heen.

Een groot man ging heen

Op 12 december liep Michael van der Mast als Marsleider nog vooraan in de Mars voor het Leven in Den Haag. Velen zullen zich hem nog herinneren, want in zijn hand hield hij het modelletje omhoog van een ongeboren kindje van tien weken. Dit jaar met aan zijn andere hand een meisje met downsyndroom, ook met een modelletje in haar hand. Na een zware aanval van kanker waarvan hij genezen was, is hij door ernstige uitzaaiingen in o.a. zijn longen op 9 maart overleden. Hij riep ons aan zijn bed om afscheid te nemen. Het was indrukwekkend, alsof hemel en aarde met elkaar verbonden waren. Hij sprak ons toe en was dankbaar voor zoveel vriendschap en zegen met zoveel verschillende broeders en zusters die hem ook deden beseffen om over kerkelijke muren heen te kijken. De begrafenis zal aanstaande dinsdag 15 maart plaatsvinden.

We hebben Michael en Jennifer al jaren geleden ontmoet door het werk van Schreeuw om Leven. Ze zijn steeds hechter in ons werk gegroeid. Ze hadden hun hart erop gezet om zich in te zetten voor de bescherming van het ongeboren leven. Nog niet zo lang geleden hadden we ons samen verheugd in het moment dat Michael nog meer tijd zou gaan besteden voor het pro life werk. Vooral internationaal, waar hij zijn talenten onmiskenbaar heeft laten zien in de Nederlandse en Europese handtekeningenactie voor 'One of  Us', die bijna twee miljoen handtekeningen opleverde en zich voortzette in een Europese Federatie voor het Leven, waarin Michael een plaats bekleedde in het Dagelijks Bestuur.

Al vanaf het begin van onze Schreeuw om Leven Hulpverlening 'Er is Hulp' had Michael de mannen op zijn hart. Hij schreef de brochure 'Man en Abortus' en was hulpverlener voor mannen die bij ons aanklopten voor hulp. Jennifer trad enige tijd later ook toe tot het hulpverlenersteam. Ze spraken op cursussen en bijeenkomsten.

De lijn van eugenetica, via holocaust naar abortus werd voor hem en ons door de jaren heen steeds duidelijker. Samen bezochten we een van de T4 expositie in het ook nu nog als psychiatrisch centrum functionerend in Pirna in Zuid-Duitsland. Ik interviewde Michael bij het T4 monument in Berlijn. We bezochten Auschwitz en herdachten daar dat ook vandaag ongeboren kinderen het slachtoffer zijn. We zijn dankbaar voor de trouw en moed die Michael al die jaren heeft betoond. We staan als team om Jennifer heen.

L.P. Dorenbos, voorzitter Stichting Schreeuw om LevenLaat uw reactie achter
Naar alle nieuwsberichten
2012  - 2013  - 2014  - 2015  - 2016  - 2017  - 2018