Nieuwsarchief


De TRUMPet call volgens Joël 2:15

De TRUMPet call volgens Joël 2:15

De TRUMPet call volgens Joël 2:15 

Blaast de bazuin te Sion, heiligt een vasten, roept een verbodsdag uit. 

Gisteren 20 januari 2017 was de inauguratie van President Donald Trump in Washington DC. Met een speech waarin zijn verkiezingscampagne luid en duidelijk resoneerde kondigde hij een nieuw (inter)nationaal beleid aan waarin afgerekend zou worden met de politieke elite in Washington en alle Amerikanen kunnen rekenen op de behartiging van hun nu vaak niet gehoorde belangen. De wereld moet begrijpen dat het Amerika 1st is en dat Amerika zich zal blijven inzetten voor een rechtvaardige wereld op voorwaarde dat ook de andere partijen meewerken en hun eigen verantwoordelijkheid nemen op alle terreinen. 

Franklin Graham sprak na de inauguratie toespraak van Trump een gebed uit dat hij introduceerde met de opmerking dat het begon te regenen juist nadat Trump zijn speech begon en dat in de Bijbel regen vaak aangeduid wordt als zegen! Hij memoreerde 2 Timotheüs 1 de eerste versen waarbij wij worden opgeroepen om te bidden voor alle mensen en koningen en hooggeplaatsten en riep Amerika daarvoor te bidden. 

Het is opmerkelijk dat in het team om President Trump heen de krachtige pro life stem aanwezig is. Vice President Mike Pence is uitgesproken pro life en pro family en een praktizerend gelovige. Kellaway Conway een bekende pro lifer was zijn campagneleider en is nu zijn persoonlijk adviseur. Paul Ryan de voorzitter van het Amerikaanse Congres dat nog sterker pro life uit de verkiezingsstrijd is gekomen zal zijn belangrijkste politieke gesprekspartner zijn. En de belofte dat TRUMP een nieuwe pro life judge zal benoemen voor de Supreme Court ter vervanging van judge Scalia die vorige jaar januari plotseling overleed. De Amerikaanse gebeds beweging heeft zich enorm ingezet op gebed. Het ‘wonder’ van deze uitslag is ook wat het Congres en de Senaat stimuleert alleen maar om te blijven bidden voor het krachtiger worden van de prolife stem in de wereld. De oproep tot gebed voor en na de inauguratie bazuint de wereld rond en komt ook aan in ons land. In Nederland gaan we 15 maart naar de stembus voor de Tweede Kamer verkiezingen. De Bijbel leert ons dat gebed wonderen werkt. In Jakobus 5 worden we vergeleken met Elia die een mens was als wij. En kijk wat er gebeurde, want het gebed van een rechtvaardige vermag veel. Bidden de verkiezingsstrategie!

God heeft voorkomen dat Hillary Clinton die pro abortus als haar wereldwijde focus zag de overwinning kreeg. Tot nu toe heeft de pro abortus beweging met Planned Parenthood aan de kop gedaan alsof zij het heft wereldwijd in handen hebben met de steun van wereld ngo’s als de VN, de EU, de Wereldbank en grote conglomeraten die met miljarden sponseren.

De pro life wind die nu zo sterk in Amerika waait roept de pro life beweging wereldwijd op om op te staan en zich te verbinden om de aanval op het leven wereldwijd te pareren.

Het is een bemoediging voor de International Right to Life Federation (IRLF) met als president Brad Mattes, ceo van Life Issues Institute (waar Dr. Jack Willke met zijn wereldwijde visie mee is begonnen) weet zich geroepen om met voortvarendheid de internationale pro life beweging te mobiliseren. Alex van Vuuren, directeur van Schreeuw om Leven zit in het bestuur van de IRLF. Het is bemoedigend om te zien dat de internationale pro life stem veel groter is dan de pro abortus beweging maar dat hun organisatie kracht zwak is. Het is bemoedigend om te zien hoe in Europa na het succesvolle burgerinitiatief ‘One of Us’ met 1,7 miljoen handtekeningen ‘One of Us’ zich nu ontwikkelt tot een Europese Federatie ‘One of Us’. Er is alle reden om de organisatie en slagkracht van de internationale pro life beweging te versterken. Alex van Vuuren, directeur van Schreeuw om Leven zit in het dagelijks bestuur van ‘One of Us’.

L.P. Dorenbos

Wij lezen vandaag Genesis 37:1-36 Marcus 10:35-11:10

zie www.woonbijbel.nl

zie www.knierevolutie.nlLaat uw reactie achter
Naar alle nieuwsberichten
2012  - 2013  - 2014  - 2015  - 2016  - 2017  - 2018